Föreläsningar vi erbjuder

Personlig utveckling
Mindfulness - Vad är medveten närvaro och hur gör man?

Värdet av att våga - Om att göra det du vill av ditt liv. Att ta beslut och genomföra förändringar.

Relationsdynamik - Om hur tvåsamhet kan bli mer givande och utvecklande.


Hälsa och livsstilsförändringar
Sov bättre med KBT - En tredjedel av vårt liv ägnar vi som regel åt sömnen. God sömn kan vara en njutning - problem med sömnen ett rent helvete. Under denna föreläsning får du lära dig enkla men viktiga principer som kan ha stor betydelse för din sömns kvalité. 

Att bryta stressen - Föreläsningen fokuserar på orsakerna bakom stress och vad vi kan göra för att hitta en bättre balans i våra liv. Vi skapar förståelse för våra kroppars signaler och vad som händer både psykiskt och fysiskt när vi blir stressade. Exempel ges på metoder och övningar för att bryta stressen.

 Att förändra livsstil på riktigt - Många är råden om hur man bör leva. Försöken blir ofta fler än de önskade förändringarna. Den här föreläsningen utgår ifrån forskning och beprövad erfarenhet kring vad som faktiskt får oss att gå från tankar till handling och lyckas.


Att leva som våra förfäder - Stenåldern är sedan länge förbi men även om tiderna och förutsättningarna ändrats så har vår kropp och våra gener inte gjort det. Vad kan vi lära av våra förfäder vad gäller leverne, kost, träning och relationer och vad har vi för nytta av det här idag? Hur kan vi leva för att optimera vår hälsa och vår lycka utifrån frågeställningen: Vad är vi skapta för?

Sluta skjuta upp - Att prokrastinera (skjuta upp) en gång är ingen gång. Att prokrastinera varje gång det dyker upp något trevligare än det nyttiga du borde ta tag i är en vana som kan orsaka mycket negativa konsekvenser för ditt välmående och din förmåga att hantera ditt liv. Under denna föreläsning lär du dig att göra det nu. Vi kommer inte att säga åt dig “klipp dig och skaffa ett jobb”. Vi kommer att med konkreta förklaringar och metoder säga åt dig hur du ska planera in frisören, hur du väljer frisyr, vart du vill komma i karriären och hur du når dit steg för steg utan att fastna i alltför mycket slösurf, tv och smågodis på vägen.


Graviditet, föräldraskap
Mental förberedelse inför att bli förälder - Kraven och förväntningarna kan verka oändliga för nyblivna föräldrar. På denna föreläsning gås igenom praktiska övningar och lättillgänglig kunskap från psykologins område som kan inspirera till både egen personlig utveckling men också uppmuntra till ett större lugn och acceptans hos blivande och nyblivna föräldrar.


Idrottspsykologi
Mental träning för bättre idrottsprestationer - En inspirerande föreläsning om hur mental träning kan användas för att förbättra idrottsprestationerna.

Mental träning för golfare - En inspirerande föreläsning om hur mental träning kan användas för att bättra resultaten på golfbanan.


Föreläsningar för yrkesverksamma
KBT i klassrummet - Hur kan du som lärare eller annan personal inom sektorn utbildning använda dig av modern psykologisk forskning och inlärningspsykologi? Vi går igenom både grunderna i KBT och på vilket sätt det kan användas för pedagogik och lärande. 

Är du nyfiken på någon av våra föreläsningar? Hör av dig för att få veta mer om upplägg och innehåll eller för att boka in en av våra föreläsare. Är du intresserad av en föreläsning i ett annat ämne du tror vi kan erbjuda, så är du självklart välkommen att höra av dig till oss så kan vi se om vi har kompetensen att föreläsa inom just det du är ute efter.