Hur fungerar KBT via videokonferens?

Vi har valt att använda oss av programmet Skype för våra behandlingar med videokonferens. Detta för att Skype är ett program som är lätt och gratis för alla att ladda ner och använda sig av. Det är enkelt att använda även för den som inte är datorvan och kräver inga förkunskaper. Utöver det har programmet en hög säkerhetsnivå som värnar om båda parters integritet vilket är särskilt viktigt under terapeutiska samtal.

För att ladda ner programmet gå till:
www.skype.com/en/get-skype/

På följande länk kan du läsa mer om Skype och dess säkerhet:
www.skype.com/intl/sv/security/

Läs också gärna avsnittet om hur du skyddar dig och din dator från exempelvis spionprogram och virus. Vi garanterar att vi använder datorer med en hög säkerhetsnivå bakom en fungerande brandvägg och med uppdaterade virusprogram. Vi rekommenderar alla klienter att ha uppdaterade virusprogram och att söka igenom sin dator inför varje session med antingen sitt installerade program eller med tex. anti-malwareprogram (t.ex.www.malwarebytes.org/)

I övrigt sker all behandling via videokonferens enligt principerna under avdelningen behandling. Vi kan även komma att be er att installera program som underlättar visandet av arbetsmaterial i form av modeller, analyser och bilder.