Gruppterapi

Vanligen menas med terapi att en klient och en terapeut träffas och jobbar med ett eller flera specifika problem i klientens liv. Utöver individualterapi erbjuder vi emellanåt även gruppterapi där en klienter får möjlighet att i grupp arbeta med sina problem under vägledning och styrning av terapeuten. Då detta kräver ett större antal deltagare (vanligtvis 5-8 personer) startas dessa grupper mer sällan. Gruppterapi kan erbjudas för t.ex. sömnproblem, smärtproblematik, ADHD, depression, social fobi och ångest.

Om du är intresserad av att gå i gruppterapi så är du välkommen att höra av dig till oss för mer information om kommande tillfällen då grupper kommer att startas. Nedan finner du de kurser som det för närvarande går att anmäla sig till:

Gruppbehandling för social fobi

Människan är i grunden ett socialt flockdjur beroende av andra för att överleva och leva väl. Att avvisning eller negativt bemötande ofta är förknippat med starka obehagskänslor är därför lätt att förstå. Hos de individer där denna rädsla växer sig alltför stark kan den bli mycket handikappade. Social fobi, som detta tillstånd kallas, är en problematik som kan genomsyra många viktiga delar av livet. Vänskapsrelationer såväl som kärleksrelationer och karriärmöjligheter är områden där social fobi kan leda till stora svårigheter.

KBT är en behandlingsform som visat sig ha goda effekter vid social fobi och att
ge behandlingen i gruppform är särskilt passande för denna problematik då deltagarna i en trygg och validerade miljö får direkt tillgång till många av de verksamma mekanismerna för förändring.

Upplägg

Behandlingen består av 9 tillfällen där det första är ett individuellt samtal (45min). Under detta första samtal träffar du psykologen på egen hand och där kan du och psykologen som håller i behandlingen få möjlighet att kartlägga och bättre förstå just dina svårigheter. De följande åtta tillfällena sker i grupp (90min) med andra klienter med liknande problematik. Behandlingen syftar till att lära dig som deltagare att inte längre styras av ångesten utan istället leva mer i linje med de mål och önskningar du har i livet. De inledande tillfällena ägnas åt kartläggning och ökad förståelse av problematiken för att man sedan tillsammans mer och mer fokuserar på att övervinna de svårigheter som hindrar med hjälp av i huvudsak exponeringsövningar.

Tid: Torsdagar 11.00 – 12.30. 15:e & 22:a mars, 29:e mars, 5:e, 12:e, 19:e & 26:e april & uppföljning 17:e maj. Utöver detta en individuell session som bokas in då det passar tidigare eller samma vecka som kursen startar.

Plats: På Kungshöjd, Norra Liden 9, i centrala Göteborg

Pris: 5500 kr. Priset inkluderar en individuell session á 45 minuter, åtta gruppträffar á 90 minuter samt kursmaterial och te/kaffe.

Behandlare: Sebastian Senning, leg. psykolog & KBT-terapeut
Sebastian har mångårig erfarenhet av att behandla ångestproblematik och däribland social fobi. Han har arbetat med dessa svårigheter i såväl primärvård som specialistpsykiatri och i såväl grupp som individuellt.


För frågor eller anmälan välkommen att höra av dig till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Sebastian på nummer 073-4405287.

OBS. Begränsat antal platser.